Kendine Yazýk Eden Üç Kiþi (Okumadan Geçmeyin)
KaRNeC
Site Kurucusu

Katýlma Tarihi: 26-02-2011
Rep Puaný: 123
Durum:
Çevirimdýþý
|
Kendine Yazýk Eden Üç Kiþi (Okumadan Geçmeyin)
Bir hadis-i þerifte anlatýlýr ki: Peygamber Efendimiz bir keresinde minber
çýkýyordu. Merdivenden yukarý çýkarken birinci basamakta "amin!" dedi. Ýkinci basamakta yine "amin!" dedi. Üçüncü basamakta bir kere daha "amin!" dedi.
Hutbeden sonra , sahabe efendilerimiz “Bu sefer senden daha önce duymadýðýmýz bir þeyi duyduk yâ Rasûlallah! Eskiden böyle yapmýyordunuz, þimdi minbere çýkarken üç defa “amin” dediniz. Bunun hikmeti nedir?” diye sordular. Peygamber efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) þöyle buyurdular: " Cebrâil aleyhisselam geldi ve ‘Anne-babasýnýn ihtiyarlýðýnda onlarýn yanýnda olmuþ ama anne-baba hakkýný gözetmemiþ, onlara iyi bakarak maðfireti yakalama gibi bir fýrsatý deðerlendirememiþ kimseye yazýklar olsun, burnu yere sürtülsün onun!' dedi, ben de 'amin!' dedim.
Cebrâil, ' Yâ Rasûlallah, bir yerde adýn anýldýðý halde, Sana salât ü selâm getirmeyen de rahmetten uzak olsun, burnu yere sürtülsün!' dedi, ben de ‘amin' dedim.
Ve son basamakta Cebrâil, ‘ Ramazana yetiþmiþ, Ramazaný idrak etmiþ olduðu halde Allah'ýn maðfiretini kazanamamýþ, afv ü maðfiret bulamamýþ kimseye de yazýklar olsun, rahmetten uzak olsun o!' dedi, ben de ‘amin' dedim.”
|
|
29-08-2011 04:38 |
|
Bu Konudaki Mesajlar |
Kendine Yazýk Eden Üç Kiþi (Okumadan Geçmeyin) - KaRNeC - 29-08-2011 04:38
|
Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
kampanyalar
tanýtým yazýsý
Replika saat
kurumsal SEO danýþmaný