* Dünyanýn her tarafýnda öðretmenler, insan topluluðunun en fedakar ve muhterem unsurlarýdýr. (Atatürk)
* Yeryüzünde öðretmenlikten daha onurlu bir tanýmýyorum. (Diyojen)
* Öðretmenlerim, benim için hayatta birer örnek oldular. Týpký onlar gibi öðretmen olmak, yoksul ve her türlü sýkýntýlardan uzak, yine onlar gibi taktir görmek, hayatýmýn tek rüyasý oldu. (E. Renan)
* Yeryüzünde barýþý saðlayacak sihirli deðnek analarla öðretmenlerin elindedir. Eðitim demek, vücutta ve ruhtaki güzelliði ve mükemmelliði son mertebesine kadar geliþtirmek demektir. (Eflatun)
* Öðretmenlik bir sanat iþidir. Sanatçý geçim sýkýntýsý çekerse, ondan yaratýcýlýk beklenemez. (Ý.N.Özgür)
* Bir millet irfan ordusuna malik olmadýkça, savaþ meydanlarýnda ne kadar parlar zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin yaþayacak neticeleri vermesi, ancak irfan ordusuyla kaimdir. (Atatürk)
* Muallimler! Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr muallim ve mürebbilerini sizler yetiþtireceksiniz. Ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktýr. (Atatürk)
* Milletleri kurtaranlar yalnýz ve ancak öðretmenlerdir. Öðretmenden, eðiticiden mahrum bir millet, henüz bir millet adýný alma yeteneðini kazanamamýþtýr. (Atatürk)
* Eðitimdir ki bir milleti ya hür, baðýmsýz, þanlý, yüksek bir topluluk halinde yaþatýr; ya da milleti esaret ve sefalete terk eder. (Atatürk)
* Öðretmenler! Cumhuriyet sizden, fikri hür, vicdaný hür, irfaný hür nesiller ister. (Atatürk)
Öðretmenlerimiz Ýçin Söylenmiþ Güzel Sözler
* Bana bir harf öðretenin kýrk yýl kölesi olurum. (Hz. Ali)
* Dünyada her þeye deðer biçilebilir, ama öðretmenin eserine deðer biçilemez. (Socrates)
* Öðretmen bir kandile benzer, kendini tüketerek baþkalarýna ýþýk verir. (Atatürk)
* En önemli ve feyizli görevlerimiz, milli eðitim iþleridir. Milli eðitim iþlerinde mutlaka muzaffer olmak lazýmdýr. Bir milletin gerçek kurtuluþu ancak bu suretler olur. (Atatürk)
* Bir milleti hür, baðýmsýz, þanlý, yüksek bir toplum olarak yaþatan da, köleliðe, yoksulluða düþüren de eðitimdir. (Atatürk)
* Yeter derecede eðitime sahip olmalýsýn ki, çevrende insanlarý gereðinden büyük görmeyesin; fakat bilgeliði saðlayacak kadar da eðitimin olmalý ki, onlarý küçük görmeyesin. (M.L. BOREN)
* Heykeltýraþ mermere ne ise; öðretmen de çocuða odur. (Addison)
*Öðretmen ve aðaç ürünlerinden belli olur. (Ukrayna Atasözü)
* Öðrencilerine okuma isteði aþýlamayan bir öðretmen havada soðuk demir dövüyor demektir. (H. Mann)
* Ülkemizi gerçek hedefe, gerçek mutluluða kavuþturmak için iki orduya ihtiyaç vardýr: Biri vatanýmýzý kurtaran asker ordusu, diðeri ulusumuzun geleceðini yoðuran irfan (bilim, kültür) ordusudur. (Atatürk)
* Öðretmenlik mesleklerin en az kazanç getireni, fakat insaný en çok ödüllendirenidir. (H.V. Dyke)
* Öðretmen nasýlsa sýnýf da öyledir. (Alman Atasözü)
* Unutmayýnýz ki cumhurbaþkaný bile sýnýfta öðretmenden sonra gelir. (Atatürk)
* Öðretmenin etkisi sonsuzdur. Etkisinin nerede biteceðini kendisi de bilemez.( Henry B. Adams)
* Dünyanýn her yerinde öðretmenler toplumun en özverili ve en saygýdeðer öðeleridir. (Atatürk)
* Ordularýmýzýn kazandýðý zafer, sizin eðitim ordularýnýzýn kazandýðý için yol açtý. Gerçek zaferi siz, öðretmenler kazanacaksýnýz. Bunu baþaracaðýnýzdan kuþkum yoktur. Sarsýlmaz bir inançla ben ve arkadaþlarým sizi gözeteceðiz... Sizin karþýlaþtýðýnýz tüm engelleri kýracaðýz. (Atatürk)
* Ýyi bir öðretmen tarafýzdýr; herkese direnç, kendini denetleme ve ayarlama örneði olur. (Maurice Moffalt)
*Bir topluluk ulus olabilmek için mutlaka eðiticilere, öðretmenlere muhtaçtýr. Onlardýr ki, toplumun gerçek bir ulus haline getirirler. (Atatürk)
* Öðretmenlik Tanrý sanatýdýr. (Hz.Ali)
* Gençliði yetiþtiriniz. Onlara ilim ve irfanýn (kültürün) müspet fikirlerini veriniz. Ýstikbalin aydýnlýðýna onlarla kavuþacaksýnýz. Hür fikirler tatbik (uygulama) mevkiine konduðu vakit Türk milleti yükselecektir. (Atatürk)
* Öðretmenler için kimseye saðlanmayan olanaklarý yaratmak zorundayýz. Bunu da bir an önce yapmalýyýz; çünkü halk, her yönden yeterli bir eðitim görmezse, devlet, yeterince piþirilmemiþ tuðlalardan örülen bir ev gibi çöküverir. Öðretmen, bir sanatçý gibi, iþine büyük bir tutkuyla âþýk olmalýdýr. (Anton Çehov)
* Öðretmen bir sanatkârdýr, yarýnýn temelini o attýðý gibi, deðerli kiþilik hamuruna da biçim verir.
* Gelecek gençlerin, gençler ise öðretmenlerin eseridir.
* Öðretmen, geçmiþin öðreticisi, geleceðin kurucusudur.
* Toplumlarýn uygarlýk düzeyi, öðretmene verdiði deðerle ölçülür.
* Geleceðin güvencesi eðitime, eðitim ise öðretmene dayalýdýr.
Etiketler: Öðretmenlerimiz Ýçin Söylenmiþ Güzel Sözler,